DIAKONIN

Lions har sedan många år tillbaka ett mycket nära samarbete med Svenska Kyrkan och diakonin på Klostergården i Ystad. I december skänkte Lions presentkort till Klostergården för inköp av matkassar till ett värde av 50000 kr, motsvarande ca 70 st kassar a’ 700 kr. Diakonen Christine Dahlberg tog emot gåvan från Lions, se bif foto. Hon uttryckte sin och församlingarnas stora tacksamhet för bidraget. Hon framhöll att hjälpbehovet är mycket stort och att de enkelt hittar 50-100 personer som är i omedelbar behov av hjälp. Det är främst Lions framgångsrika försäljning i sin egen second hand butik på Södra Dragongatan i Ystad som möjliggör hjälpinsatsen, en hjälpinsats som är helt beroende av Ystadsbornas stora generositet att lämna in saker till försäljning.

Christine framförde även sin och församlingens stora tack till Lions som nyligen bidragit med 10000 kr till församlingens Skafferi på Klostergården. Det är främst barnfamiljer och ensamstående pensionärer med en knaper ekonomi som nyttjar skafferiet.

BARN – OCH UNGDOMSMOTTAGNINGEN PÅ LASARETTET

Traditionsenligt har Lions i Ystad överlämnat julklappar till barn- och ungdomsavdelningen på Ystads lasarett. Avd chefen Kristina Persson med personal tog emot oss med öppna armar, se bifogat foto! Lejonen Lars-Erik och Åke överlämnade ett 20 tal julklappar som lades under en väntande julgran. Klapparna kommer säker att glädja de sjuka barn och ungdomar som tvingas vistas under jul- och nyårshelgen på sjukhuset istället för hemma hos sina familjer!

LASARETTET – PROVTAGNINGEN

Provtagningen på Ystads Lasarettet fick idag besök av Lions. Avdelningen tar bl. a. hand om barn för provtagning. Barnen får då ett stick i armen som inte alltid känns så behagligt.
Lion Britta Ferguson överlämnade en korg med gosedjur till avdelningens underbara personal, se foto nedan, Britta tillsammans med Salim!
Gåvan uppskattades mycket av sköterskorna! Barnen får nu välja vilket gosedjur de vill ha innan de får ett ”stick” i armen vid provtagningen – som resulterar i ett antal provrör fyllda med blod som sedan analyseras på lasaretts blod laboratorium. Britta fick veta att på provtagningen tänker de ofta på Lions, som för några år sedan överlämnade en iPad på ett stativ till avdelningen; en mycket uppskattat gåva som gläder både sköterskorna och barnen mycket. Det går ju så mycket lättare nu med provtagningen. Barnen nästan glömmer bort ”sticket” i armen när de kan titta på sitt favoritprogram i paddan!